۱۶
دی

مصالح و جوشهای مصرفی در ساخت سوله

مصالح و جوشهای مصرفی در ساخت سوله

ورق های مصرفی در ساخت سوله

در ساخت ای سازه های  فلزی   مصالحی که بکار میرود به صورت ورقهایی  که عموما ورق تیپ ST37 با ضخامت ۵میلیمترتا ۳۰ میلیمترو بعضی موارد دیگر از ورقهای ST52استفاده می شود.

در ساخت اسکلت فلزی معمولا از ورق های تیپ st37 با ضخامت ۵ تا ۳۰ میلی متر استفاده می شود. البته در بعضی از موارد با توجه به طراحی های انجام شده از ورق های st 52  (فولاد پر مقاومت) نیز مطابق آیین نامه ها استفده می گردد.

جوشهای مصرفی نیز در ساخت سوله طبق آیین نامه AWS  متغیر است. یعنی از ۴ میلی متر تا ۳۰ میلی مترتغییر می کند.

 نحوه برش و اتصال ورق

برای برش ورق های تا ضخامت ۳۰ میلی متر از دستگاه گیوتین استفاده می گردد. ولی برای ضخامت های بالا تر از دستگاه های برش اتوماتیک (cnc) استفاده می گردد.

یکی دیگر ازقسمتهای ساخت سوله الکترودها هستند.

الکترود E6013 : این الکترود برای جوشکاری در تمام حالات با جریان متناوب یا جریان مستقیم اتصال مستقیم یا معکوس طراحی شده است . الکترودهای E6013 حداقل پاشیدگی را ایجاد کرده و کمترین بریدگی کناره را بوجود می‌آورند.

الکترود E6013 برای کارکردن با آمپر کمتر خیلی خوب هستند . هرچه آمپر کمتر باشد ورودی حرارت کمتر است و فلز مبنا پیچیدگی کمتری پیدا می کند. از اینرو الکترودهای E6013 برای جوشکاری فلزات نازک برازنده هستند.

در حقیقت الکترودهای E6013 در مواقعی که جوش فولاد کربنی با کیفیت بالا مورد نظر است و جوش با پرتونگاری بازرسی می گردد ، مورد استفاده قرار می گیرند .

الکترود E6013 دارای درپوش روتیلی است . پوشش این نوع الکترود نیز اگر قبل از مصرف در دمای ۱۵۰-۱۶۰oC به مدت یک ساعت خشک شود بهتر است.

الکترود E7018 : این الکترود پرمصرف ترین الکترود کم هیدروژن است . الکترود E7018 از نوع کم هیدروژن بوده، برای جوش کاری در همه حالتها با جریان متناوب یا جریان مستقیم قطب معکوس         ( الکترود مثبت ) مناسب است و ۲۵ تا ۴۰ درصد پودر آهن در روپوش دارد .

تمام ویژگیهای مطلوب الکترود کم هیدروژن از جمله تولید جوشهای سالم روی فولادهای « سخت جوش » پر گوگرد و پر کربن را دارد . کاربرد اصلی این الکترود برای جوشهای فولادهای کم آلیاژ با مقاومت زیاد (HSLA) با همان محدوده مقاومتی می باشد .

ویژگی الکترودهای E7018 جوش صاف ، قوس آرام، نفوذ کم ( به داخل فلز مبنا) پاشش خیلی کم و سرعت جوشکاری زیاد است. برای الکترود E7018 قوس کوتاه لازم است.

اگر قرار باشد فقط ۲ نوع الکترود فولادی انتخاب شود شاید بتوان گفت یکی E6010 و دیگری E7018 است .

شدت جریان جوشکاری الکترودهای E7018 قدری بالاتر از شدت جریان جوشکاری الکترودهای E6010 با همان اندازه است .

الکترود E7018 دارای روپوش از جنس قلیایی است، میزان هیدروژن روپوش این الکترود باید کنترل شود لذا بایستی قبل از مصرف کاملاً خشک شود .خشک کردن در درجه حرارتی در حدود ۳۰۰ تا ۳۵۰۰C برای مدت ۲ ساعت توصیه می شود . الکترود قلیایی وقتی از خشک کن بزرگ کارگاه (Oven) برداشته شود، بایستی آنرا در گرمکن سیار که دارای دمای ۱۰۰-۱۲۰۰C قرار دهند و گرم کن نیز به هنگام مصرف روشن باشد.

۲٫الکترود E6010 : این الکترود برای جوشکاری مستقیم قطب معکوس ( الکترود مثبت ) به کار برده می شود . این الکترودها برای جوشهای عمودی و سقفی و همچنین برای بعضی کاربردهای ورق های نازک فلزی در هر حالت مناسب ترین هستند این الکترود جوش با نفوذ عمیق می دهد .

الکترودهای E6010 تمایل به ایجاد بریدگی کناره جوش (Under Cut) دارند که در صورت وقوع این پدیده، بایستی شدت جریان جوشکاری یا آمپر کاهش داده شود .

بیشتر الکترودها E6010 امروزه برای فولاد نرم مصرف می شوند گرچه می توانند روی ورقهای گالوانیزه نیز جوش زیبا بدهند.

الکترود E6010 بدلیل قابلیت نرمی خوب فلز جوش و نفوذ عمیق برای خالجوش زنی موقت اتصالات جوش شونده، عالی است.

الکترود E6010 دارای روپوش سلولوزی است و نیاز به مقدار معینی رطوبت ( حدود ۳%) در رپوش دارد تا نتایج رضایت بخش بدهد .این الکترود اگر زیاد خشک شود مواد آلی موجود در آن می سوزد، ولتاژ قوس پایین آمده و جوش نامرغوب می شود . نگهداری این الکترود در درجه حرارت محیط کافی است ولی بایستی از باران، آب، روغن و سایر آلودگی ها حفظ شود .